97% Owned is een nieuwe Engelstalige documentaire dat laat zien hoe geld aan de bron van onze sociale en economische staat. Met openhartige interviews en commentaar van economen, campagnevoerders en voormalige bankiers, legt de documentaire het geprivatiseerde, op schulden gebaseerde, monetaire systeem bloot. Een systeem dat banken de macht geeft geld te scheppen, de economie te sturen, crises te veroorzaken en huizenprijzen buiten bereik te pushen.

Op feiten gebaseerd en helder uitgelegd, toont het in slechts 60 minuten hoe de macht om geld te scheppen het puzzelstukje is dat economen misten, toen zij er niet in slaagden de crisis te voorspellen.

Dit is de eerste documentaire die het probleem vanuit het UK-perspectief aanpakt, geproduceerd door Queuepolitely, met medewerking van Ben Dyson van Positive Money, Josh Ryan-Collins van The New Economics Foundation, Ann Pettifor, “HBO’s klokkenluider” Paul Moore, Simon Dixon van de Bank to the Future en Nick Dearden van de Jubliee Debt Campaign.

Reacties zijn gesloten.