Eerste aanvaring met weigering van diensten door banken.

Een week geleden kregen we het bericht dat de Payment Service Provider Sisow.nl het account dat we gebruikten om donaties op te ontvangen niet zou activeren. Activatie is nodig om de ontvangen gelden ook daadwerkelijk op de rekening te kunnen ontvangen. We publiceren dit een week later omdat ze vandaag de gelden naar onze rekening zouden overmaken alvorens het Sisowaccount te deactiveren. Dit werd ons vermeld met het volgende bericht:

Goedemorgen, In verband met de aard van uw website is de aanvraag bij onze afdeling Legal en Compliance terecht gekomen. Aangezien Sisow payment innovations ook een betaal(bank)instantie is en werken met alle Banken, zijn wij genoodzaakt uw aanvraag af te wijzen.

 

Met vriendelijke groet,

Francien van Kraay

Manager Acceptance

 

Binnen Parallelweg 14

5701 PH Helmond

W: http://www.sisow.nl/

W: http://www.sisow-eservices.nl/ 

T: +31 (0) 85 2 734 734

E: f.vankraay@sisow.nl

We hebben haar gebeld en ze vertelde ons dat de aanvraag tot aan de directeur is gekomen met de vraag of onze aanvraag gehonoreerd diende te worden. Het volgende werd gezegd (losjes geciteerd):

“Jullie website schreeuwt dat jullie tegen banken zijn en tegen het financiëel systeem. Dit kunnen wij niet toelaten. Wij zijn een initiatief van meerdere banken en werken met hen samen. We zijn zelf een soort bank. Tevens hebben we een licentie van DNB.”

Na een poging uit te leggen dat we helemaal niet tegen banken zijn, maar tegen een systematiek in het systeem zoals toegelaten door de wet, en dat we kwantitatief als doel hebben een wetswijziging te behalen, werd er geconcludeerd dat we dus voor beleidsverandering zijn. Dat zou je kunnen zeggen. Ook dit werd niet geaccepteerd. Dit doet ons denken aan wat er heeft plaatsgevonden bij Wikileaks.

Reacties zijn gesloten.